Vera Bertens og hendes hjemmekontor i Holland

Posted on januar 4, 2017

News


Vera Bertens

Vera Bertens og hendes hjemmekontor i Holland

Vera Bertens er designer, illustrator og forfatter af franje design. 

 

Vera_final

 

I Holland er der sand magi i alle årstiderne. Men efteråret er noget helt specielt i byen Tilburg. De historiske tekstilvartegn og industrielle artefakter ligger langs den sydlige bygrænse omgivet af efterårets smukke løvfarver og mange museer. Vera bor tæt på bymidten i nærheden af kunstnerdistriktet med adskillige workshops til de lokale kunstnere. 

 

StudioTour_Varier_11

 

Jer ser mig omkring på den øverste etage i Veras hjem, hvor hun har indrettet sit hjemmekontor. Solen strømmer ind gennem de åbne vinduer. Det varme lys giver hendes illustrationer og fotografier en særlig glød, der minder om den gyldne farve på træerne udenfor.

Veras særlige specialitet, små kreative kunstgenstande, ligger spredt over hele arbejdsområdet.

Vi sætter os ned. Vera sidder på sin Varier Thatsit, og jeg sidder overfor hende. Hun fortæller mig lidt om, hvad det er, hun laver, og vi drøfter betydningen af bevægelse, kreativitet og velbefindende. 

 

vera_4_final

 

Så hvordan kom du i gang med dine kreative design og forfatterskabet?

VB: Jeg har altid været kunsthåndværker, men jeg har aldrig været god til at tegne ting, som de ser ud. Den naturtro stil har aldrig været noget for mig, men så begyndte jeg på kunstskole og opdagede helt nye illustrationsteknikker. Man kan lave collager, man kan male, ja man kan faktisk gøre lige, hvad man har lyst til.

Vi kigger på nogle af hendes værker. Hun fortsætter, mens hun reflekterer over, hvad der har gjort, at hun er, hvor hun er i dag.

VB: Hvis ens tankegang er meget visuel, som min er, er det fantastisk at finde en måde at kommunikere det, jeg ser i mit hoved, videre til andre mennesker på. Jeg ser stadig en masse ting i verden udenfor, som andre mennesker måske ikke ser. 

Hendes design er raffinerede, smukke og alligevel så originale, at man ikke kan lade være med at smile, når man kigger på dem. Jeg bemærker tegningerne af lamaer på hjørnet af hendes skrivebord.

 

vera_5_final

 

Hun lyser op, mens hun fortæller mig om sin kærlighed for 1950'er-stilen i Amerika. Den glamourøse periode med livlige farver og unikke mønstre fascinerede hende. Hun ledte efter de dyr, der næppe hørte naturligt hjemme i kunstverdenen. Og da hun fandt lamaerne, var det "kærlighed ved første blik". Man kan se, at hun siden da har moret sig med at indbefatte alle dyr, der har en lidt nørdet eller fjollet udstråling - de udstødte om man vil - i sine livlige design med reference til 50'er-stilen.

Vera er også forfatter af franje design , en blog for både hollandsk- og engelsksprogede læsere. Hun fortæller, at det er hendes måde at være i kontakt med sine følgere på og vise dem, hvad der inspirerer hende i dagligdagen lige fra museer til zoologisk have.

Som medarbejder hos Varier, lægger jeg mærke til, hvordan folk bevæger sig, når de sidder ned. Jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg ser Veras skiftende stillinger og forskellige kropsholdninger. Hun gynger blidt frem og tilbage, lægger fødderne på knæpuderne, tager dem væk igen og læner sig tilbage for at hvile armen på det udstrakte ryglæn. 

 

Verapose2

 

Det ser ud til, at Thatsit er helt perfekt som støtte for alle dine bevægelser. (Vi ler, fordi jeg har lagt mærke til, at hun ikke kan lide at sidde stille). Så fortæl mig, hvordan du stødte på og besluttede dig for Varier? 

VB: Jeg begyndte at kigge efter stole, fordi den gamle skrivebordsstol, jeg havde, gav mig smerter i ryggen og skuldrene. Først googlede jeg en del efter ergonomiske stole, og dem fandt jeg masser af, men ingen af dem var noget særligt eller ret pæne at se på. Så stødte jeg på Varier og tænkte, at de så meget anderledes ud, og sikkert også var anderledes at sidde på.

 

I hendes hjemmekontor er der to skriveborde, et til arbejdet med computer og design, og et til fotografier, syning og indpakning. Thatsit, den knælende stol, står foran skrivebordet med hendes computer og andet papirarbejde. Move, en sidde-stå-stol, står foran skrivebordet med kamera og symaskine. 

 

Veraschairs

 

VB: Da jeg fandt frem til Varier, opsøgte jeg den lokale forhandler, og de tilbød mig en måneds prøveperiode. Jeg tog stolen med hjem, og efter 4 dage var jeg helt solgt.

 

Bemærkede du nogen ændring med det samme?

VB: Da jeg havde en almindelig stol, var jeg sådan her hver dag (hun runder ryggen og strækker halsen frem).

Jeg kan nemt følge hende, fordi jeg også har oplevet ubehaget ved at sidde i timevis ved et skrivebord uden en bevægelig stol.

Vi ser fuldstændig fjollede ud begge to, men den sørgelige sandhed er, at mange mennesker kæmper med at ændre den holdning, de har udviklet efter disse dårlige siddevaner.

 

Hun retter sig op, læner sig tilbage i Thatsit-stolen og fortsætter sin historie.

VB: Det bedste er, at det ikke hun hjælper mig fysisk, men også mentalt. Jeg havde ikke noget imod en smule smerte i musklerne i et stykke tid, hvis det betød, at jeg ikke ville have de andre smerter mere i resten af mit liv. 

 

movefinalvera

 

Efter at have talt med Vera kan jeg se, hvordan hendes kunst, der både er finurlig og fantasifuld, illustrerer hendes passion for livet. Hun leder hele tiden efter smukke ting, der nemt kan overses af de fleste. Bevægelse spiller en særlig rolle i Veras liv, uanset om det er ved skrivebordet eller andre steder.

Varier forstår, at vores kroppe er skabt til at bevæge sig, og stolene er designet til mennesker, der ønsker velbehag, komfort og inspiration. Vera er den perfekte ambassadør for vores brand. Hun har stor passion for sit liv og sit arbejde og er stærkt engageret i bevægelsen om at sidde sundt.

http://www.varierfurniture.com

-Taylor Danna