Vera Bertens og hjemmekontoret hennes i Nederland

Posted on januar 4, 2017

News


Vera Bertens

Vera Bertens og hjemmekontoret hennes i Nederland

Vera Bertens er designer, illustratør og kvinnen bak bloggen «franje design». 

 

Vera_final

 

I Nederland er hver eneste årstid magisk. Men særlig høsten har en spesiell virkning på byen Tilburg. De historiske landemerkene og artefaktene knyttet til tekstilindustrien ligger tett i tett langs den sørlige grensen og er omgitt av løvverk i nydelige farger og mange museer. Vera bor tett på sentrumsområdet, i nærheten av kunstdistriktet, der flere lokale kunstnere har sine atelierer. 

 

StudioTour_Varier_11

 

Når jeg ser meg rundt i toppetasjen i Veras hus, som hun har gjort om til hjemmekontor, stråler solen inn gjennom de åpne vinduene. Lyset skaper en glød rundt kunstverkene og fotografiene hennes som minner om den gylne fargen på trærne utenfor.

Veras spesialitet, små kreative kunstgjenstander, er spredt rundt omkring i arbeidsrommet hennes.

Vi setter oss, hun på en Varier Thatsit, og jeg tvers overfor henne. Hun forteller litt om hva hun driver med, og vi diskuterer hvor viktig det er med bevegelse, kreativitet og velvære. 

 

vera_4_final

 

Hvordan kom du til å starte med kreativ design og skriving?

VB: Jeg har alltid drevet med håndverk, men jeg har aldri vært særlig flink til å tegne ting slik de er. Realisme var ikke noe for meg, så da jeg startet på kunsthøyskolen, var jeg glad for å oppdage helt nye uttrykk. Man kan lage kollasjer, male eller egentlig gjøre hva man selv vil.

Vi ser på noen av arbeidene hennes. Hun fortsetter med å reflektere over hva som har fått henne dit hun er i dag.

VB: Når man er så visuell som meg, er det flott å finne en måte å kommunisere det man ser inni hodet sitt, på, til andre. Jeg ser fortsatt veldig mye i verden omkring meg som andre ikke ser.

Arbeidene hennes er subtile og vakre, men likevel veldig originale, og man kan ikke la være å smile når man ser dem. Jeg legger merke til tegningen av lamaer i et av hjørnene på skrivebordet hennes.

 

vera_5_final

 

Og hun lyser opp når hun forteller meg hvor høyt hun elsker 1950-tallets Amerika. Den glamorøse perioden med lyse farger og unike fargemønstre har virkelig fascinert henne. Hun har også lett etter dyr man sjelden fant avbildet i kunsten. Da hun for alvor oppdaget lamaer, ble hun rett og slett stormforelsket. Siden den gang har hun gått inn for å bruke alle dyr som har rar og keitete atferd – utskuddene om man vil – i en spenstig design som gjenspeiler 50-tallsstilen.

Vera står også bak franje design, en blogg for nederlandske og engelske lesere. Hun forteller at hun bruker den til å holde kontakt med følgerne sine og vise dem hva som inspirerer henne i dagliglivet – alt fra museer til zoologiske hager.

Som ansatt i Varier er jeg oppmerksom på hvordan folk beveger på seg når de sitter. Jeg kan ikke la være å smile når jeg ser hvordan Vera stadig skifter sittestilling og kroppsholdning. Hun vugger forsiktig frem og tilbake, flytter beina av og på kneputene og bøyer seg bakover for å hvile den ene armen på det utstrakte rygglenet. 

 

Verapose2

 

Det ser virkelig ut som om Thatsit støtter alle bevegelsene dine på en perfekt måte. (Vi ler, for det er tydelig at hun ikke liker å sitte stille.) Fortell meg hvordan du ble kjent med Varier og bestemte deg for å kjøpe en Varier-stol? 

VB: Jeg begynte å se på forskjellige stoler fordi jeg fikk vondt i ryggen og skuldrene av den utdaterte kontorstolen min. Så begynte jeg å google og lete andre steder etter ergonomiske stoler. Jeg fant utrolig mye, men ingen av dem så særlig fine og spesielle ut. Til slutt kom jeg over Varier og tenkte at den så veldig annerledes ut, og at den sikkert oppleves annerledes også.

 

På hjemmekontoret har hun to skrivebord – en til designarbeid og til datamaskinen, og den andre til fotografering, sying og innpakning. Knestolen Thatsit står foran det stasjonære skrivebordet, der hun har datamaskinen og diverse papirarbeid. Move, som er en ståstol, står ved siden av skrivebordet med et kamera og en symaskin. 

 

Veraschairs

 

VB: Da jeg kom over Varier, gikk jeg til en lokal forhandler, og de tilbød meg å prøve den i én måned. Så jeg tok den hjem, og etter bare fire dager var jeg fullstendig solgt.

 

Merket du forskjellen med en gang?

VB: Da jeg hadde en vanlig kontorstol, var jeg sånn som dette hele dagen. (Hun krummer ryggen og stikker frem halsen.)

Det er lett for meg å etterlikne bevegelsen hennes, siden jeg også vet godt hvor ukomfortabelt det kan være å sitte i mange timer ved et skrivebord uten en bevegelig stol.

Vi ser teite ut begge to, men den triste sannheten er at det er mange som sliter med å endre stilling etter å ha utviklet slike dårlige sittevaner.

 

Hun setter seg opp, lener seg tilbake i Thatsit og forteller videre.

VB: Det beste er at dette ikke bare hjelper meg rent fysisk, men også mentalt. Jeg hadde ikke noe imot å ha litt vondt i musklene en stund, når det betydde at jeg slipper de andre smertene resten av livet. 

 

movefinalvera

 

Etter praten med Vera kan jeg se at kunsten hennes, i sine intrikate og fantasifulle detaljer, er et uttrykk for livsgleden hennes. Hun leter hele tiden etter vakre ting som massene overser. Bevegelser spiller en viktig rolle i Veras liv, enten det er ved skrivebordet eller ute i den store verden.

Varier tar hensyn til at kroppene våre er skapt for å beveges, og stolene er designet for folk som vil ha velvære, komfort og inspirasjon. Vera er perfekt ambassadør for varemerket vårt; hun er glad i livet og arbeidet sitt og er opptatt av at man skal sitte sunt. 

http://www.varierfurniture.com

-Taylor Danna